Pravo svakog od nas da bira kako želi da izgleda

Moda je nešto što inspiriše ljude stotinama godina. Bez obzira na pol, tip tela ili starost osobe. Danas, ne postoje barijere kao ranije, koje ograničavaju kako će neko izgraditi svoj lični stil. I u svakom od njih ima dosta pristrasnosti, posebno u pogledu starosti osobe. A posebno žene.

Starosni rasizam je i dalje u punom jeku, s tim što veći deo marketinga mode i lepote još uvek tvrdi da su žene lepše kada izgledamo mlade. Svi moramo da izgledamo mlađe, da izgledamo sveže i sa mladalačkim, čvrstim telima i kožom. Pravo svakog od nas da bira kako želi da izgleda. Ali postoji deo ove filozofije koji na kraju utiče na način na koji se oblačimo.

Foto: Unsplash.com

Godine su samo broj - Od trenutka kada izgovorimo frazu - Ne mogu ovo nositi, nije za moje godine, postoji razdvajanje. Ali moda ne bi trebalo da stvara takva ograničenja. Moda se samoizražava i prema njoj bi trebalo da se odnosimo mnogo oslobađajuće. To, prema tome, znači da bi žene svih starosnih grupa trebale da slobodno nose ono što ih izražava. I ne biti ograničen na društvene stereotipe. Žene bi trebalo biti proslavljene i osećati da imaju pravo da se izraze na bilo koji način. Dakle, ako za model imate Bedi Vinkl i slažete se sa svime što vam pišemo, onda će vam se svideti i naši predlozi za šik stil.

Foto: Unsplash.com

Trendovi koje mogu podržati sve žene svih starosnih grupa - Pa zašto onda iznenadni manifest? Sve ovo da bismo razgovarali o odeći. I tačnije, za odeću koju možemo nositi ili bolje podržati lični stil, bez obzira na naše godine. Mit o tome da ne možemo nositi određene trendove ili odeću zbog starosti, odavno su odagnale dobro obučene žene koje dominiraju društvenim mrežama, kao modni influenseri.

Svaki trendovi se mogu prilagoditi uzrastu svih, pod uslovom da odgovaraju našoj ličnoj estetici. U nastavku, dakle, trendovi koje vam predlažemo imaju dvostruki kvalitet: oni su vanvremenski, ali i bezvremenski. Bez obzira da li imate 20, 40 ili 60 godina, možete ih jednako dobro podržati.

Foto: Unsplash.com

IInspiracija printovima - Od prugastih odela do prugaste odeće, ovaj trend je i bezvremenski i bezvremenski. Elegancija odeće sa ovim uzorkom ne uklapa se u razdvajanja. Naprotiv, to je bezvremenski trend kojem je uvek mesto u našoj garderobi, nudeći nam uvek moderan izgled.

View this post on Instagram

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

IZVOR: IG / @greeceghanem

Lanci i lančići - Lanci, posebno kao ogrlica oko vrata, već nekoliko sezona su jedan od naših omiljenih trendova u modnom svetu. I naravno, ovo je ono što sve žene mogu izneti, bez obzira na to šta odluče da usvoje za svoj lični stil. Može kroz zlatni lanac oko vrata. Lanac za sunčane naočare. Kroz narukvicu i tako dalje. Ovaj dodatak je bezvremenski, bez obzira na to kako neko odluči da ga podrži.

View this post on Instagram

A post shared by Tennille Murphy (@thetennillelife_)

IZVOR: IG / @thetennillelife_

Komforni krojevi - Prevelike ili labave siluete u odeći povezane su sa stilom žena u mlađim uzrastima. Možda zbog estetike ulične odeće koja se često projektuje kroz ovakvu odeću. Naravno, ovo se tiče određenog stila odeće. Stoga postoji širok spektar mogućnosti koje mogu podržati žene svih starosnih grupa. Od širokih maksi haljina, širokih pantalona, čak i prevelikih kaputa. Ove linije su namenjene svima, ukoliko pronađete pravi stil odeće koji vas najbolje predstavlja.

View this post on Instagram

A post shared by All the Pretty Birds (@tamumcpherson)

IZVOR: IG / @tamumcpherson

Kožni materijali u jarkim bojama - Iako je kožna odeća bezvremenska, mnoge žene imaju tendenciju da se odluče za tradicionalnije nijanse, poput crne ili smeđe. Trend šarene kožne odeće, međutim, pokazuje nam da su šarene kože zabavne, ali i sofisticirane. I posebno da ih mogu nositi sve žene, svih starosnih grupa.

View this post on Instagram

A post shared by JANKA POLLIANI (@polliani)

IZVOR: IG / @polliani

Pletene haljine - Trend pletenih haljina jedan je od najvećih zimskih trendova. Ova kategorija uključuje razne stilove pletenih haljina, uključujući haljine rebraste. Ove haljine obično imaju diskretno reljefno pletivo koje se poput harmonike otvara kada je nosimo. Ležerno, šik raspoloženje ove odeće čini je ultimativnom odećom za prelazak koju sve žene mogu nositi od jutra do mraka.

View this post on Instagram

A post shared by Renia Jaz (@venswifestyle)

IZVOR: IG / @venswifestyle

Autor: redportal.rs

#MODA

#modni stil

#stajling

#stil

#šik