Takmičenje u ležanju dobilo novi oblik 😄

Кako se lenjost vekovima povezuje s Crnogorcima, etno selo Montenegro blizu Nikšića godinama je organizovalo takmičenje u ležanju. Pošto im je ove godine koronavirus poremetio planove odlučili su epidemiološki savesno organizovati takmičenje u samoizolaciji.

Svi učesnici moraju se pridržavati pravila koja predviđaju da sami borave u kolibi i nigde ne izlaze te da sami održavaju higijenu smeštaja i posuđa. Nema telefona ni televizora, duvana ni alkohola.

Organizator osigurava hranu za sedam dana, ali i duže ukoliko bude upornih.

- Hrana će biti zdrava, ništa konzervirano ni obilno. Normalno za jedan zdrav dan. Voda je izvorska, imate je u smeštaju. Кnjige su dopuštene, dopušteno je i crtanje. Sve je dopušteno što je zdravo za dušu jednog čoveka - navode organizatori iz etno sela Montenegro.

Pobednik će dobiti skromnih 300 evra, ali će učesnici koji odustane pre trećeg dana platiti kompletan smeštaj i hranu u iznosu od 105 evra. Takmičenje počinje 5. februara, a sudeći po prvim prijavama na Fejsbuk stranici organizatora mnogo je onih koji bi "da odmore i da zato budu plaćeni". Ipak, komisija će od prijavljenih izabrati pet do sedam takmičara.

Autor: redportal.rs

#Crna Gora

#Etno selo

#Montenegro

#Nikšić

#koronavirus

#ležanje

#takmičenje