Zna se kada počinje nastava u školama

Sednica Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv koronavirusa počela je danas od 10.00 časova.

Prema našim saznanjima, postoji slaganje među članovima Kriznog štaba da sve mere koje su do sada donete ostanu na snazi i u budućem periodu. Ocenjeno je da je režim rada ugostiteljskih i uslužnih objekata tokom praznika dao izuzetno dobre rezultate i da takvim tempom treba nastaviti.

Sledi nam još jedan bitan datum, a to je doček tzv. Srpske nove godine. Svi članovi Kriznog štaba apsolutno se slažu da masovnih javnih proslava ovog događaja na trgovima srpskih gradova ne sme i neće biti.

Ono što je najznačajnije jeste apel na građane da se ne opuštaju i provedu još jedan doček bez okupljanja velikog broja ljudi, dakle u krugu porodice.

Što se tiče polaska u školu, odlučeno je da nema potrebe za odlaganjem početka 2. polugodišta, tako da će ono krenuti po planu 18. januara.

Nakon završetka sednice Kriznog štaba, javnosti se sa obaveštenjem o donetim odlukama obratila ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Foto: Tanjug

- Mere važe do daljeg. Nema organizovanog dočeka Srpske nove godine. Kada je u pitanju aktuelna epidemiološka situacija utvrđeno je da nema prepreka za nastavak školske godine od 18. januara, onako kao što je bilo od 1. septembra. S obzirom na pad učestalosti oboljevanja, Institut Banjica izaći se iz kovid režima - rekla je Kisić Tepavčević.

Podsećamo, mere koje su na snazi su:

- Zabrana okupljanja više od 5 ljudi

- Obavezne maske u zatvorenom prostoru

- PCR testovi ili karantin od deset dana prilikom ulaska u Srbiju

- Ograničeno radno vreme prodavnica do 21.00, a tržnih centara, ugostiteljskih i uslužnih objekata do 20.00 č.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#korona

#kovid

#krizni štab

#nove mere

#polazak u školu