Zanimljivo, ispitanici su najčešće i najduže pametni telefon koristili u javnom prevozu ili kod kuće

Proveravanje pametnog telefona najčešće je zapravo bez razmišljanja i može se opisati kao automatska radnja. Zato se mnogi pitaju da li to može da izazove zavisnost od pametnih telefona.

Zavisnost od pametnih telefona nema veze s količinom obaveštenja koju korisnik prima, utvrdilo je istraživanje koje je sprovela Londonska škola za ekonomske i političke nauke, pišu na sajtu Zimo.

Kad jednom uhvate pametni telefon u ruke, korisnici najviše vremena provedu pregledajući objave na Instagramu i Fejsbuku, a ne u grupnim četovima, kako se prethodno verovalo.

Ispitanici koji su učestvovali u istraživanju najčešće su koristili WhatsApp, uključivali su ekran pametnog telefona kako bi proverili jesu li propustili nešto na Instagramu, Fejsbuku, kao i na mejlu. Upravo su mejl ispitanici istakli kao najvažniju notifikaciju.

Moramo naučiti kako da izbegnemo potrebu da proverimo pametni telefon u trenucima kad moramo da se koncentrišemo ili kad smo u društvu. Većina stvari može da sačeka nekoliko sati i nećete ništa važno propustiti, ističe prof Lahlou.

Autor: Redportal.rs

#Zaraza

#notifikacije

#telefon