Džojs priznao da je napravio veliku grešku mešajući alkohol sa lekom na recept koji je uzimao

Aktuelni australijski poslanik i bivši zamenik premijera Barnabi Džojs oglasio se nakon što su se pojavili snimci na kojima on leži na trotoaru u Kanberi i psuje na svom telefonu. Istovremeno, raste pritisak na Australijsku nacionalnu partiju da sankcioniše svog člana.

Gardijan tvrdi da Džojs nije prisustvovala partijskom sastanku na kojem se razgovaralo o incidentu. Očekuje se da će šef stranke Dejvid Litlpraud razgovarati sa Džojsom kasnije danas.

U petak je Dejli mejl objavio snimak Džojsove kako leži na trotoaru, razgovara telefonom i izgovara psovke. Džojs je priznao da je "napravio veliku grešku" mešajući alkohol sa lekom na recept koji je uzimao.

- Ja sam na lekovima i oni vam kažu da se određene stvari mogu desiti ako pijete alkohol, i oni su 100% u pravu. Ne tražim sažaljenje i ne tražim izgovor. Prihvatiću kritike - rekao je on.

Premijer Entoni Albanez rekao je u petak da se poslanik Džojs nalazi u "očigledno teškim okolnostima". U nedelju je zatražio objašnjenje događaja.

- Mislim da će i ljudi pomisliti, kakva bi bila reakcija da se tako ponaša ministar iz moje vlade? Mislim da mu samo treba objašnjenje šta se dogodilo - rekao je.

Autor: redportal.rs