Terzić govorio o finansijama

Godinama se već priča o tome kako Crvena zvezda stoji sa svojim finansijama. Gotovo da nema sezone, a da se ne priča o tome koliki je zapravo dug crveno-belih.

Navijači vole da u kafićima govore o tome, a neretko se dešava da svako ima neko svoje rešenje kako treba voditi finansijski sektor najtrofejnijeg srpskog kluba. Zvezdan Terzić je govorio o dugu Zvezde, a sudeći prema njegovim rečima problema sa finansiranjem nema.

Na sednici Skupštine kluba koja je održana u subotu Terzić je rekao:

U 2023. smo ostvarili prihod od preko 60 miliona evra, pozitivno ćemo završiti godinu uz profit koji ćemo objaviti kad naše službe završe sva knjiženja i obračune. Napravili smo od kluba sistem koji je samoodrživ, pre svega zahvaljujući konstantnom razvoju i hrabrim investicijama. Imamo veliku tržišnu vrednost u igračima, čija se cena povećala posle učešća u Ligi šampiona. Naš veliki kapital je i UEFA koeficijent koji smo zaradili rezultatima. Rizik koji smo do sada preuzimali se isplatio. Dug Crvene zvezde je u ovom trenutku daleko ispod nivoa našeg godišnjeg prihoda. Danas je budžet Zvezde veći osam puta u odnosu na 2014. godinu, kad smo došli u klub.

Zvezda nastavlja borbu za odbranu duple krune kako bi i naredne sezone pokušala da izbori plasman u Ligu šampiona. To bi značilo dodatni benefit u finansijskom smislu.

Autor: redportal.rs