Ključevi Bele kuće već su podeljeni 😱

Američki istoričar Alan Lihman izneo je svoja predviđanja rezultata američkih predsedničkih izbora koji treba da se održe u novembru ove godine.

Sistem predviđanja pod nazivom Ključevi Bele kuće su 1981. godine osmislili Lihman i ruski seizmolog Vladimir Isakovič Kejlis Bolok. On predviđa postojanje 13 ključeva, odnosno izjava koje se odnose na okolnosti izbora, a čije postojanje ili nepostojanje povećava verovatnoću za pobedu jednog kandidata.

Zahvaljujući sistemu ključeva, Lihman je uspešno predvideo rezultate svih predsedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama od 1984. godine. U izjavi za portal MarketWatch, koju prenosi Fox News, Lihman navodi da aktuelni predsednik Bajden trenutno poseduje 5 ključeva, dok je u rukama njegovog protivkandidata i bivšeg predsednika Donalda Trampa oko 3 ključa. Dodaje i da do izbora ima još dovoljno vremena da Tramp preuzme dodatnih 5 ključeva neophodnih za pobedu.

Ključevi koji se nalaze u Trampovim rukama jesu harizma i većina njegove Republikanske stranke u Predstavničkom domu Kongresa, a ukoliko Bajden u narednih nekoliko meseci ne ostvari veći spoljnopolitički ili vojni uspeh, bivši predsednik može računati na još jedan ključ.

Profesor Lihtman je uspešno predvideo Trampovu pobedu na izborima 2016. godine, kao i Bajdenovu pobedu 2020. godine.

Autor: redportal.rs