Velika je verovatnoća da četkicu držite na pogrešnom mestu

Većina ljudi svoje četkice za zube drži iznad umivaonika. To nije najbolje mesto za tako nešto, iz razloga blizine wc-šolje, odnosno mogućnosti da bakterije iz wc-šolje nakon rasprašivanja po celom kupatilu prilikom puštanja vode dopru i do četkice za zube.

Zbog toga stručnjaci preporučuju da se posuda sa četkicama za zube drži u ormariću, zaklonjena od čestica iz wc šolje ili umivaonika kojima može biti izložena.

Takođe, vrlo je važno redovno menjati četkice za zube. Stručnjaci predlažu da se četkica menja na svaka 3 meseca, ili odmah nakon preležane prehlade ili gripa.

Međutim, ukoliko znate kako adekvatno dezinfikovati četkicu za zube, nećete morati tako često da je menjate. Odnosno, svaka četkica vam može trajati makar 3 meseca.

Način dezinfekcije je vrlo jednostavan. Potrebna vam je samo malo alkoholnog sirća i jedna časa u kojoj ćete potopiti četkicu u to sirće. Nakon što odstoji 15-30 minuta, sirće će učiniti svoje i otkloniti sve potencijalno štetne čestice sa vaše četkice za zube.

Oralna higijena je vrlo značajna, a posebno je važno paziti na nju u domaćinstvima sa više članova, u kojima je "mešanje" četkica, iako tabu tema, vrlo česta pojava. 😂

pročitajte još

Bitkoin na 40.000 $ 😯

Autor: redportal.rs

#oralna higijena

#zuba

#zube

#zubi

#četkica