Bebe koje se danas rode dobijaju 300.000 dinara od grada

Novi Sad danas slavi svoj dan. Prošlo je tačno 276 godina otkako je Novi Sad dobio status slobodnog kraljevskog grada i svoje današnje ime.

- Očekuju se brojni besplatni sadržaji širom grada. Jedna od tih lokacija jeste Srpsko narodno pozorište gde se očekuje opera Traviata kao i predstava Uljež. Pored predstava u gradu će biti i brojne izložbe, kao i koncerti i druge manifestacije - rekla je Maja Guzijan, iz Turističke organizacije Novog Sada.

Na Dan grada sve novorođene bebe dobijaju 300.000 dinara.

- Kada govorimo o programu za četvrtak, svoja vrata je otvorilo Pozorište mladih sa dve besplatne predstave za koje moram da kažem da je vladalo veliko interesovanje i da su karte već rezervisane. Kada govorimo o programima za subotu i za nedelju, odnosno za 3. i 4. februar, spomenula bih besplatne promotivne ture obilaska centra Novog Sada i Petrovaradinske tvrđave.

Besplatne promotivne ture obilaska centra Novog Sada, odnosno starog jezgra grada biće organizovane 3. i 4. februara u tri termina, od 10-11 časova.

- Turistička organizacija Novog Sada u saradnji sa ustanovama kulture organizovala je i druge besplatne programe tako da su svoja vrata otvorili Muzej Vojvodine, Galerija Matice srpske, Poklon zbirka Rajka Mamuzića, takođe Muzej Tamburica festa, Pozorište mladih, Srpsko narodno pozorište, Gradska biblioteka, Gradska koncertna dvorana, Svemirski muzej - rekla je Guzijan.

Danas će parking biti besplatan, takođe svoja vrata otvara i Spens, tako da svi Novosađani će moći besplatno da dođu i na bazen i na klizanje. Takođe sve bebe dobijaju 300.000 dinara koje se rode na današnji dan.

Autor: b92.net