Raspodela resora definisana prethodnim sporazumom, podseća Knežević

Predsednik Demokratske narodne partije i poslanik Skupštine Crne Gore Milan Knežević izjavio je da toj partiji treba da pripadne mesto potpredsednika Vlade prilikom rekonstrukcije.

Gostujući u emisiji Naglas na RTCG, Knežević je naveo da je bilo razgovora sa premijerom Spajićem i da bi rekonstrukcija Vlade mogla da usledi u aprilu ili maju:

Razgovarali smo sa premijerom Miloјkom Spajićem. Moguća je rekonstrukcija u fazi. Moguće je da DNP u aprilu ili maju uđe u vladu na poziciju potpredsjednika. Ja to neću biti, a ko će biti, odlučiće organi DNP-a. Svakako, daćemo odgovornu i profesionalnu osobu. Ako dođe do toga, a verujem, na osnovu našeg razgovora sa premijerom, da će to biti zaokruženo.

Knežević podseća da je prethodnim sporazumom predviđeno da koalicija Za budućnost Crne Gore dobije tri resora za Novu srpsku demokratiju i mesto potpredsednika Vlade i resor saobraćaja za Demokratsku narodnu partiju.

Dodaje da mu nije jasno zašto Bošnjačka stranka nije postala deo vladajuće većine i da ne vidi nikakav problem u tome, ističući da sa liderom te stranke Ervinom Ibrahimovićem imaju korektnu saradnju.

Autor: redportal.rs