Policija nastavlja da istražuje slučaj

Ispred ulaza u bolnicu u Apriliji u Italiji majka je ostavila bebu u kolicima, a beba ima oko 6 meseci, u dobrom je stanju i sada se nalazi u hraniteljskoj porodici i čeka na usvajanje, piše Telegraf.rs.

Beba je pronađena u petak, 26. januara, a prema onome što je do sada rekonstruisano, doktori koji su bili na dužnosti primetili su kolica ispred Hitne pomoći i odmah pojurili da provere da li je dete unutra.

Pronašli su bebu u kolicima, ali su u početku pomislili da su roditelji u blizini, gledali su okolo, ali kada su shvatili da niko ne dolazi po bebu, uneli su je na toplo kako bi se uverili da je dobro. Urađeni su testovi i otkriveno je da je bebino stanje dobro.

Bolnica je pozvala policiju, koja je odmah počela sa istragom kako bi došla do majke, a bolničke kamere za video nadzor snimile su čitavu scenu i potvrdile da je žena ostavila dete.

Foto: Printscreen YouTube/@gluxkind7361

Na snimku se vidi kako je žena sa maskom ušla u dvorište bolnice, ostavila kolica sa bebom ispred Hitne pomoći i otišla.

Bebu je prvo primetila medicinska sestra Sara Fanela, koja je u tom trenutku završavala sa smenom:

- Prišla sam kolicima i videla nasmejano i veselo dete i počela sam da se igram sa njim. Pitala sam čije je, rekli su mi da je mama otišla u toalet pre 5 minuta - ispričala je Sara.

Međutim, kako je vreme prolazilo, shvatila je da nešto nije u redu i zamolila je doktore za pomoć, pozvana je policija, a pored kolica je pronađen ranac sa odećom, pelenama i flašicom mleka.

Kako je rekla, svi zaposleni u bolnici hteli su da pomognu napuštenoj bebi, a među njima je i onih koji žele da usvoje bebu:

- Nazvali smo ga Lukas - rekla je Sara.

Autor: telegraf.rs