Zahvat potencijalno opasan za njegov život, potvrdio je njegov sin Darko Mladić

Protekle nedelje je u jednoj holandskoj bolnici operisan bivši načelnik Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general-pukovnik Ratko Mladić i tom prilikom mu je ugrađen pejsmejker.

Mladić je već narednog dana vraćen u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala i javio je porodici da se oseća dobro nakon operacije.

Iako je operacija prošla dobro, njegov sin Darko Mladić je za Večernje novosti izjavio da su srpski lekari, koji su imali na uvidu Mladićevu medicinsku dokumentaciju, smatrali da on nije pacijent za pejsmejker i da je potrebno preduzeti druge načine lečenja:

Za ovaj pejsmejker koji mu je sada ugrađen naši specijalisti smatraju da nije trebalo takav da mu se ugradi, jer je taj potencijalno opasan za njegov život i ako je već morao da mu se ugradi onda je u obzir dolazio drugi tip, koji je za njegovo stanje bio prihvatljiviji. Holandski lekari to nisu hteli da prihvate, insistirali su na ovom pejsmejkeru i ugradili su ga po svaku cenu.

Darko Mladić kaže da njegov otac jeste potpisao saglasnost za operaciju, ali da je potpis potom povukao, da bi na nagovor zatvorske uprave ponovo dao pristanak, dok je porodica o svemu tome bila obaveštena na dan operacije:

On nam se sutradan javio i rekao samo da je dobro. Mi nemamo nikakve izveštaje da vidimo o čemu se tačno radi i kakvi su mu nalazi. U Hagu su promenili pravila i sada porodici i advokatima više ne dostavljaju njegovu zdravstvenu dokumentaciju.

Autor: redportal.rs