Znak: Jarac, podznak: Rak

Jarac je treći znak zemljane trojke, po kvalitetu je kardinalan, njegova vladajuća planeta je Saturn, a njegova sezona traje od 21. decembra, do 21. januara.

Osobe u znaku Jarca odlikuje jak karakter, principijelnost, odlučnost, vrednoća, pouzdanost, ali i tvrdoglavost, džangrizavost, krutost, i sklonost ka "šefovanju".

Foto: Pixabay.com

Rak je prvi znak vodene trojke, po kvalitetu je kardinalan, a njegova vladajuća planeta je Mesec.

Osobine Raka su osećajnost, brižnost, velikodušnost, odanost, ali i inertnost, česte promene raspoloženja, malodušnost, samosažaljevanje.

Foto: Pixabay.com

Može se reči da je osoba rođena sa Suncem u Jarcu i podznakom u raku, donekle kontradiktorna samoj sebi, što i ne čudi, jer su Jarac i Rak dva opozitna znaka. Sa dobre strane, Jarac svakako daje odlučnost, disciplinu, probojnost i ambiciju, kojoj Raku često, iz straha i nesigurnosti, nedostaje, a isto tako Rak može dati jednu dozu empatije, topline i osećajnosti, koju Jarac, kao takav, jednostavno nema.

Sa druge strane, ova osoba može imati stalni nesklad između onoga kakvom se predstavlja i kakva želi da bude. Jarac može dobiti potrebu da se smekša (Rak) bez ideje kako da to ostvari, dok se Rak često može dojmiti grublji nego što zaista jeste (Jarac), pa kasnije zažaliti zbog toga.

Autor: redportal.rs

#Horoskop

#astrologija