Bogdan Bogdanović poneo titulu najboljeg na parketu za 2023.

Kako prenosi portal Mondo, Košarkaški savez Srbije (KSS) dodelio je Bogdanu Bogdanoviću nagradu za najboljeg košarkaša Srbije za 2023. godinu. Bogdan je dobio najviše glasova košarkaških novinara i košarkaških stručnjaka i na iznenađenje dobrog dela javnosti trijumfovao je ispred Jokića. Bogdanović je dobio 27 glasova, dok je Jokiću pripalo 10, što je samo još jedan dokaz da je medalja sa reprezentacijom ipak ispred šampionskog prstena u NBA ligi.

Ipak, to je potrebno objasniti i Amerikancima. Tako se i zapadnim medijima, pre svega preko društvenih mreža, pronela informacija da je Bogdanović najbolji košarkaš Srbije, odnosno da Jokić nije, na šta su mnogi bili iznenađeni, posebno ako se uzme u obzir da je Džoker trenutno najbolji igrač sveta.

Ovo su samo neki od odgovora i komentara koji su se redjali na mrežama:

"Da li Srbija mrzi Jokića", "Šta vam je Jokić uradio?", "Srbi ne vole Jokića jer nije igrao za reprezentaciju", "Bogdan je zver u državnom timu i nisam iznenađen zbog ovoga", "Ovo je suludo?", "Svi morate da se opustite. Bogdan je predstavljao Srbiju, a očigledno je da su birali igrača koji je predstavljao reprezentaciju, što Jokić nije", "Nemoguće da Jokić ima toliko hejtera u Srbiji".

Autor: Mondo.rs