Fudbaleri od stakla 🥶

Dva dana pre okretanja lista kalendara na 2021. godinu menadžer Totenhema Žoze Murinjo rekao je na konferenciji za novinare da neće moći nekoliko nedelja da računa na Gereta Bejla zbog povrede lista.

Pogled na igrače koji se poslednjih godina najviše povređuju i najduže odsustvuju s terena, govori da su to većinom momci koje odlikuje velika brzina, samim tim i nevelika mišićna masa, te da su samim tim manje otpornije na udarce, padove...

Klasičan primer takvog igrača, pored Bejla je kapiten Borusije Dortmund Marko Rojs, koji je što je stariji sve manje otporniji na probleme i više je gost u klupskom centru za rehabilitaciju nego na terenu u žuto-crnom dresu.

Napadač Barselone Usman Dembele ima dvostruki problem u karijeri. Pored toga što živi ne baš sportskim životom, sklon je povredama, koje ga intenzivno prate u poslednje dve sezone, baš onda kada se očekivalo da eksplodira u dresu katalonskog giganta.

View this post on Instagram

A post shared by Samuel Umtiti (@samumtiti)

IZVOR: IG / @samumtiti

Samjuel Umtiti je u julu 2016. došao na Kamp Nou, ali makar nije njegov transfer istresao preterane milione. Ipak, dolaskom u Španiju počeo je njegov hod po mukama. Imao je 12 povreda, pa onda i korona virus, zbog čega je 500 dana bio neupotrebljiv tj. na 86 utakmica.

Autor: Redportal.rs

#fudbal

#fudbaleri

#povrede