Možda vam zatreba mnogo više nego što ste mislili

2020. godina napokon nas je napustila i svi smo bojažljivo počeli da se suočavamo sa novom godinom, ali sa velikim optimizmom. Da razmišljamo pozitivno, postavimo nove ciljeve za 2021. godinu i napunimo našu listu svih onih stvari koje prošle godine nismo uspeli da uradimo.

Naravno, jedan od njih, koji bi na ovoj listi trebao biti dovoljno visok, je seks. Ako ste prvi i drugi karantin utvrdili da ste singl i zato ste se prilično dugo uzdržavali od bilo kakvog seksualnog čina, bilo bi dobro da vas tako nešto ne deprimira.

Foto: Pixabay.com/free use

Seks je veoma dobar za ljude. Iz jednostavnog razloga što je između ostalog i pitanje zdravlja. Na kraju, ne zaboravite na loše stvari koje se dešavaju u vašem telu kada nemate seks. Danas ćemo vam dati šest vrlo dobrih razloga koji će vas ubediti da ne prestanete sa seksom 2021. Ili ga barem upražnjavajte kad god vam se ukaže prilika.

Ublažava stres - Tokom seksualnog odnosa, a posebno na vrhuncu, oslobađaju se endorfini koji pomažu u poboljšanju našeg raspoloženja i čine nas opuštenijim. Međutim, kada se uzdržimo od seksa, naše raspoloženje je drugačije i stres nas često preplavi.

Stimuliše vaš imunološki sistem - Ovde nije u pitanju samo vaše samopouzdanje već i vaše zdravlje. Nedostatak seksa povećava nivo stresa zbog odsustva endorfina, hormona sreće, kako se drugačije naziva. Istovremeno, vaš krvni pritisak i kortizol, hormon koji telo oslobađa, mogu se povećati kao rezultat stresa. Pored toga, seks pomaže u regulisanju šećera u krvi i jača imuni sistem.

Izbegavate komplikacije sa genitalnim organima - Studija Univerziteta Harvard na ukupno 3.000 muškaraca otkrila je da je kod onih koji su ejakulirali najmanje 21 put mesečno manja verovatnoća da će razviti simptome raka prostate od onih koji su imali seks četiri do sedam puta mesečno

Foto: Pixabay.com

Menja raspoloženje na bolje - Tokom seksa se izlučuju različiti hormoni kao što smo rekli. Među njima je i dopamin, koji kontroliše impulse i poboljšava pažnju. Ako jednačini dodamo oksitocin, poznat i kao hormon ljubavi, onda govorimo o jačanju romantičnih veza. Zbog nedostatka seksa raspoloženje će vam drastično pasti.

Čini vas lepšim - Sa seksom se protok krvi u telu povećava, što kao rezultat utiče na hranljive sastojke i kiseonik u vašoj koži, pomažući u sprečavanju bora, vitalnosti i opuštanju lica. Pored toga, seks doprinosi zdravlju kože glave.

Ako ga zapostavite, zapostaviće i seks vas - Ovo je nesumnjivo najozbiljniji simptom od svih. Period apstinencije je dovoljan da izgubite želju, jer vaše telo postepeno smanjuje hormonalni odgovor na stimulaciju. Negde tamo počnete da se pitate da li je seks konačno precenjen i nema nikakvu vrednost? Pa zato budite pažljivi. I setite se. Sreća u životu leži u najjednostavnijim stvarima. Na primer u seksu.

Autor: redportal.rs

#muško ženski odnosi

#seks

#veze