Agregat se nalazio u ostavi na severnoj strani vikendice

U gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru danas će početi obdukcija tela tragično stradalih devojaka i mladića iz Posušja, koji su pronađeni mrtvi na novogodišnje jutro u vikendici u mestu Tribistovo kod Posušja. Od svih preminulih su odmah nakon uviđaja uzeti uzorci krvi i urina i poslati su na analizu. Ovo će uz obdukcijski nalaz rasvetliti tragediju.

U MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona i u Tužilaštvu ZHK su rekli da za sada sve ukazuje na to da je smrt nastupila zbog ispuštanja otrovnih plinova iz agregata, koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji vikendice u kojoj su novogodišnju noć proslavljali Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić, svi rođeni 2001. godine.

Agregat pomoću kojeg su se grejali, nalazio se u prostoriji sa severne strane vikendice. U toj ostavi su jedna vrata bila zatvorena, a druga odškrinuta, dok se prozor nalazio tačno prekoputa prostorije u kojoj su se nalazili devojke i mladići. Tokom uviđaja je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola te su, najverovatnije, na taj način izduvni gasovi, tačnije ugljen-monoksid, i ugušili osmero mladih, piše Avaz.

Iz policije je rečeno da "plinski top“ koji se koristi za zagrejavanje, nije pronađen uz agregat kao što se pisalo u medijima. Mladići i djevojke su slavili Novu godinu zajedno sa još 6 drugara, koji su nakon zabave, u 4 č ujutro, prešli u susednu vikednicu na spavanje.

Pošto nisu odgovarali na pozive niti se odazivali na lupanje na vratima, jedan od mladića iz susedne vikendice je razbio staklo na prozoru i ušao u vikendicu, gde ih je pronašao mrtve.

Autor: redportal.rs

#agregat

#posušje

#tragedija

#vikendica