U idealnoj postavi 8 igrača iz Crvene zvezde i samo 1 iz Partizana

U izboru najboljih fudbalera Srbije koji već tradicionalno krajem godine organizuju Večernje novosti i ove godine učestvovali su svi kapiteni 20 ekipa koje se takmiče u Linglong Tire Super ligi.

Ovogodišnji izbor specijalan je zbog činjenice da predstavlja jubilarni 50. put da Novosti organizuju ovu manifestaciju. U tih pola veka mnogo je legendi protrčalo travnatim terenima Srbije, a ovogodišnji dobitnici nagrada imaće priliku da im se pridruže.

Kao i uvek, izbor je vršen u 4 odvojene kategorije:

1) Najbolji srpski fudbaler

2) Najbolji fudbaler iz Linglong Super lige Srbije

3) Idealna postava sastavljena od srpskih fudbalera

4) Najboljih 11 fudbalera domaćeg prvenstva

Titulu najboljeg srpskog fudbalera ove godine odbranio je Dušan Tadić. On je sa 8 glasova bio ubedljivo prvi, ispred Aleksandra Mitrovića koji je bio na 2. mestu sa 3 glasa.

Foto: Tanjug/Z. Žestić

Tadiću je ovo 3. put da dobija ovu vrednu nagradu i na večnoj listi se izjednačio sa Nemanjom Matićem i Predragom Mijatovićem, dok je ispred njih samo neprikosnoveni Nemanja Vidić, koji je čak 6 puta bio biran za najboljeg srpskog fudbalera.

Što se tiče nagrade za najboljeg fudbalera srpskog prvenstva, nju je odneo Aleksandar Katai, takođe po 3. put u svojoj karijeri, pošto mu je to pošlo za nogom i 2015. i 2016. godine. On je dobio čak polovinu od ukupnih 20 glasova i daleko iza sebe ostavio Nikolu Drinčića, koji je bio 2. sa 3 glasa.

Na ovaj način, Katai je postao prvi igrač koji je 3 puta biran za najboljeg fudbalera lige. On je na večnoj listi prestigao legende poput Vladimira Petrovića Pižona, Dragana Stojkovića Piksija, Dragana Ćirića, Nikole Žigića, Saše Ilića i Lazara Markovića, koji su svi po 2 puta birani za najboljeg igrača prvenstva.

Što se tiče idealne postave reprezentacije, prema glasovima kapitena srpskih superligaških klubova, ona izgleda ovako: Rajković (10 glasova) – Lazović (12), Milenković (19), Kolarov (14), Mladenović (13) – Milivojević (10), Matić (8), Gudelj (11) – Tadić (18), Radonjić (?), Mitrović (20)

Sa druge strane, u idealnih 11 (plus 3 izmene) Linglong Super lige čak je 8 fudbalera Crvene zvezde i samo 1 Partizana. Ovo je 1. put da među večitima bude ovolika razlika. Sastav izgleda ovako:

Borjan (Crvena zvezda, 12 glasova) – Gajić (Crvena zvezda, 6), Nemanja Milunović (Crvena zvezda, 8), Šapić (Čukarički) / Degenek (Crvena zvezda oba po 8 glasova), Rodić (Crvena zvezda, 5) – Drinčić (Vojvodina, 11), Zdjelar (Partizan, 6), Ivanić (Crvena zvezda, 7), Katai (Crvena zvezda, 13), Birmančević (Čukarički, 10) – Makarić (Radnik, 6) / Falčineli (Crvena zvezda oba po 6 glasova).

Autor: redportal.rs

#fudbal

#katai

#najbolji fudbaler

#najbolji igrač

#novosti

#tadić