Uputili zahvalnost zdravstvenim radnicima

Ministarka Grujičić je zahvalila zdravstvenim radnicima iz Sombora na brzoj reakciji i požrtvovanosti 👇🏻👇🏻👇🏻

Ovo je pokazalo da zdravstveni sistem u Srbiji odlično funkcioniše, pre svega zdravstveni radnici. Svi povređeni su najpre prebačeni brzo u Sombor, a onda i zbrinuti u bolnici. Nalaze se pod nadzorom lekara i van životne opasnosti. Sve je urađeno po standardima i protokolima. Najlakše povređeni će već danas kućama.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je i sa povređenima, kao i sa mašinovođom koji je zaslužan što nesreća nije prerasla u tragediju. Vesić je istakao da su radnici Infrastrukture železnice Srbije i Srbijavoza učinili sve da se pruga što pre osposobi i potvrdio da je uzrok nesreće ljudska greška 👇🏻

Sistem čine i ljudi i nažalost ljudske greške se dešavaju. Ministarstvo će učiniti sve da ubuduće to svedemo na najmanju meru. Gradi se centralni dispečerski centar u Makišu kojim će se upravljati i svim novim i rekonstruisanim prugama. Gradimo i novih 400 kilometara pruge u Vojvodini.

IZVOR: X / @sicveO11

Ministre Grujičić i Vesić dočekali su gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, koji je zahvalio na poseti i rekao da će Grad učiniti sve da istaže solidarnost i pomogne povređenima, kao i direktor Opšte bolnice Dr Radivoj Simonović Dragan Rastović, koji je rekao da je somborska bolnica u vreme ratova devedesetih bila ratna bolnica, da su navikli na brzo reagovanje i istakao da se 30 zdravstvenih radnika odmah odazvalo na poziv.

Grujičić je najavila u Somboru i da će bolnica uskoro dobiti magnetnu rezonancu za koju su sredstva odobrena iz kredita Svetske banke ☝🏻, a da će se ulagati u rekonstrukciju zgrade koja nije u najboljem stanju.

Autor: Tanjug / Pink.rs

#Goran Vesić

#bolnica

#danica grujičić

#poseta