Policija saopštila da je do nesreće došlo nakon što je katamaran sa putnicima napustio ostrvo

Jedna američka državljanka poginula je nakon što je katamaran, u kom je bilo oko 100 turista, potonuo dok je plovio ka privatnom ostrvu na Bahamima. 💔

Glavni nadzornik rekao je za AP da je 74-godišnja žena koja se utopila poreklom iz Kolorada, kao i da je u trenutku nesreće bila na petodnevnom putovanju sa porodicom.

U početku nije bilo poznato kako je starica preminula.

Na istom katamaranu tog dana bili su i Beki i Met Savaž. Oni su novinarima ispričali da su ih tokom plovidbe udarila dva jaka talasa. 🌊

- Prvi je bio zaista veliki, podigao nas je, mnogi smo bili mokri. Drugi talas krenuo je pravo ka nama, mi smo se popeli na vrh katamarana, a onda nas je voda zapljusnula - ispričao je Met, kako piše Telegraf.rs, prenosi Pink.rs.

Posle toga putnici su tražili pojaseve za spasavanje.

- Pojasevi za spasavanje na spratu katamarana nisu bili iznad nas, morali smo da odemo do prednjeg dela i uzmemo ih iz korpe - priseća se Beki.

Oni su skliznuli u vodu kada se trajekt izokrenuo za oko 75 stepeni. Ostrvo Plava laguna je bilo udaljeno 100 metara. Spasilački čamci su odmah stigli do njih, a uplašeni roditelji su svuda tražili svoju decu.

Met je uhvatio konopac sa čamca, a zatim je pomagao u spasavanju drugih putnika.

Policija je saopštila da je žena pronađena bez svesti, a telo su iz vode izvukli putnici i članovi posade. Pokušali su da joj daju veštačko disanje, odvukli su je do kopna, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Prsluci za spasavanje su bili dostupni, a oni na brodu su ih nosili, prema vlastima.

Policija je saopštila da je do nesreće došlo nakon što je katamaran sa putnicima napustio ostrvo Paradajz i uputio se ka ostrvu Plava laguna, popularnoj destinaciji koja se nalazi severoistočno od glavnog grada Nasaua.

Na video-snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako neki putnici viču kada je katamaran počeo da se naginje na desnu stranu. Neki su nakon toga počeli da skaču u vodu, a zatim su počeli da plivaju ka obližnjim čamcima.

Policija je saopštila da su u spasavanju pomogle i Kraljevske odbrambene snage Bahama, kao i brod koji se našao u blizini.

Kako je došlo do nesreće biće poznato nakon što policija završi istragu.

IZVOR: X / @grindfacetv

Autor: Pink.rs

#brod

#nesreca

#putnici

#tone