Istraživanje sprovela eminentna američka agencija Galup

Američki predsednik Donald Tramp je najpoštovaniji Amerikanac za 2020. godinu u Galupovom godišnjem istraživanju. Time je prekinuo 12 godina Obamine dominacije.

Prošle godine su Tramp i Obama bili izjednačeni sa po 18% glasova. Mišel Obama je i ove godine najpoštovanija žena, što joj je 3. pobednička godina za redom. Izabrana potpredsednica Sjedinjenih Država Kamala Heris je na 2. mestu.

Američki predsednik Donald Tramp osvojio je opet 18% glasova, dok je Barak Obama ove godine osvojio 3% glasova manje. Na 3. mestu nalazi se izabrani predsednik Sjedinjenih Država Džo Bajden.

Ovo je 10. put da je Tramp u 10 najbolje rangiranih, dok je Obami čak 15. put. Na ovoj listi se 1. put našao Entoni Fauči, dok su od žena 1. put tu Aleksandrija Okasio Kortez, kao i Ejmi Koni Beret. Papa Franja, Ilon Mask, Berni Sanders, Bil Gejts, Lebron Džejms i Dalaj Lama se nalaze na listi najpoštovanijih muškaraca.

Pored Mišel Obame i Kamale Heris, na listi najpoštovanijih žena su Opra Vinfri, Angela Merkel, Hilari Klinton, kraljica Elizabeta II, kao i Greta Tunberg.

Autor: redportal.rs

#Fauči

#Galup

#bajden

#obama

#tramp