Prodato već 2.000 primeraka 😊

Sestre u Nemačkoj iskoristile su vreme tokom prvog zaključavanja u zemlji i izmislile društvenu igru na temu koronavirusa. Svojoj društvenoj igri su dali naziv Corona, a već se prodaje na hiljade primeraka.

Ovu igru mogu istovremeno igrati 4 osobe. Oni se takmiče da kupe sve namirnice na listi za kupovinu starijeg komšije koji se štiti od virusa. Dok sakupljaju oni i zamenjuju karte sa kojima igraju, a pobednik je igrač koji prvi preda sve predmete. Prepreke na putu uključuju nailaženje na virus koji vas šalje u karantin ili otkriće da su ljudi koji gomilaju zalihe hrane već ugrabili svu testeninu ili toaletne rolne.

- Osnovni princip je solidarnost. Ali svaki od igrača može odlučiti da sarađuje sa ostalima ili da im oteža stvar blokirajući im put virusom - rekla je Sara, jedna od sestara.

U igru su ugradile nekoliko elemenata iz vesti dok su prikupljale informacije o pandemiji koronavirusa.

- To je bio slučaj sa gomilanjem. A videli smo i koncerte na balkonu u Italiji i pretvorili i to u kartu za igranje - dodala je Rebeka.

Otac devojčica Benedikt Švaderlap mislio je da komercijalizuje igru angažovanjem umetnika koji će dizajnirati kartice, table i kutije. Do sada je prodato 2.000 primeraka igre.

- Budući da je igra toliko popularna, bio je priličan izazov za našu porodičnu operaciju - pakovanje i objavljivanje 500 igara u vrlo kratkom roku. Potražnja je bila ogromna iz cele Nemačke - rekao je otac.

Autor: redportal.rs

#Corona game

#Nemačka

#društvena igra

#igra

#koronavirus