3 zemljotresa jutros ponovo pogodila Hrvatsku

Nakon snažnog zemljotresa koji je juče razorio Petrinju i okolna mesta, tlo na tom području neprestano podrhtava i dalje. Prema informacijama Seizmološke službe Hrvatske jutros, u 6.15, 6.26 i 6.29 časova, seizmografi su zabeležili su 3 jača potresa s epicentrima nedaleko od Petrinje. Potres je, kako piše EMSC, imao epicentar 18 kilometara zapadno od Siska.

IZVOR: TW / @seizmo_hr

Zemljotres u 6.15 časova bio je jačine 4,7, onaj nešto kasnije 4,8 s epicentrom na području Petrinje, rekla je Ines Ivančić, rukovodilac Seizmološke službe za Hrvatski radio.

Prve procene EMSC-a bile su nešto drugačije. Prema Evropskom mediteranskom seizmološkom centru, potres u 6.15 časova bio je 4.9 Richtera.

- Tlo će podrhtavati duže vreme, zemljotres u utorak bio je razoran i iza njega će s velikom sigurnošću uslediti veliki niz potresa, među kojima će, sasvim sigurno, biti jačih - rekla je Ivančić.

pročitajte još

Zemljotres UŽIVO! 😮

Nakon jučerašnjeg zemljotresa od 6,2 stepeni u Petrinji, osetilo se više slabijih. Nažalost, poginulo je 7 osoba. Materijalna šteta je ogromna, u Petrinji skoro da nema građevine koja nije oštećena.

IZVOR: TW / @ZedLep67

Autor: index.hr/redportal.rs

#Hrvatska

#Petrinja

#Sisak

#Zemljotres

#rihterova skala