Sprečili ilegalnu trgovinu mačjim mesom 😲😱

Reagujući na dojavu, policija je presrela kamion koji je prevozio mačke koje su trebaleda budu ubijene i prodate kao svinjsko ili ovčije meso. One se trenutno nalazeu azilu.

Ovo spašavanje je razotkrilo postojanje ilegalne trgovine mačjim mesom i podiglozabrinutost javnosti za bezbednost hrane. Mačje meso može da košta 4,5 juana pomački, dok jedna mačka može da da oko 600 grama mesa, kažu aktivisti. 

Ostalo je nerazjašnjeno da li su spasene mačke bile lutalice ili ukradeni kućniljubimci. One su spasene na putu ka jugu zemlje gde su trebale da budu pretvorne u ćevape i kobasice. Aktivisti su primetili da  se veliki broj mačaka drži u zatvorenim drvenim kutijama na groblju i posmatrali ih čitavih 6 dana. Kada su ih najzad utovarili, aktivisti su pozvali policiju.

Ovo šokantno otkriće je izazvalo bes javnosti, te mnogi korisnici društvenih mrežatraže da se prehrambena industrija bolje kontroliše: ,,Neka ovi ljudi umru strašnom smrću...“, rekao je jedan, dok je drugi rekao: ,,Kada će zakon zaštititi životinje? Nisu li važni životi pasa i mačaka?!“

U junu je još jedan sličan skandal uzdrmao Kinu. Tada je student pronašao glavupacova u svom obroku. Školski organi su tada tvrdili da je to bilo pačije meso,da bi na kraju priznali da je student bio u pravu.

Autor: redportal.rs