Predstavnici kraljevačke Kancelarije za mlade obradovali su 50 mališana novogodišnjim paketićima

Povodom obeležavanja novogodišnjih i božićnih praznika, predstavnici kraljevačke Kancelarije za mlade obradovali su pedeset mališana novogodišnjim paketićima.

Prema rečima predstavnika Kancelarije za mlade Nikole Pantovića, novogodišnji paketići namenjeni su deci koja su socijalno ugrožena i deci koja su u riziku od socijalne isključenosti.

- Želeli smo da, u ime grada Kraljeva, čestitamo deci Novu godinu i da pokušamo da im ulepšamo predstojeće praznike onoliko koliko je to moguće - izjavio je Pantović.

Paketići su namenjeni deci mlađoj od 14 godina starosti.

Pantović je istakao da su paketići podeljeni u saradnji sa Centrom lokalnih usluga i Unijom organizacija osoba sa invaliditetom i da ovaj gest predstavlja dobar primer, kako jedinica lokalne samouprave može da sarađuje sa ustanovama i udruženjima grada Kraljeva.

Ranko Vuković, predsednik Unije organizacija osoba sa invaliditetom i predsednik Međuopštinske organizacije Saveza slepih Srbije za Kraljevo i Vrnjačku Banju, zahvalio je Kancelariji za mlade što je tešku godinu ulepšala deci sa invaliditetom.

- Ovo je dobar primer kako nečije malo može puno da znači, posebno za decu sa invaliditetom koja se bore sa teškim nedaćama. Svaki njihov osmeh govori koliko je značajan jedan ovakav gest i nadam se da će ovim gestom da se povedu i druge insititucije - naglasio je Vuković.

Na paketićima za mališane zahvalio se i direktor Centra lokalnih usluga Zoran Baltić, koji je pozvao građane i privrednike, koji su u mogućnosti, da podrže ovakve akcije i u narednim godinama kako bi deci ulepšali novogodišnje praznike.

Autor: redportal.rs

#Kraljevo

#novogodišnji paketići

#praznici