Nije mogao da dopusti da mu sestrica umre

Sedmogodišnji dečak Eli Dejvidson iz Njutejzvela (New Tazewell) u Tenesiju (SAD) je herojskim činom spasao život svoje male sestre kada je njihovu kuću zahvatio požar.

Njegova ponosna mama Nikol objasnila je šta se desilo u toku te noći.

- Moj muž Kris i ja smo se probudili u toku noći i shvatili da nam je kuća puna dima. Kris je zgrabio aparat za gašenje pokušavajući da mi da vremena dok ne izvedem decu, međutim do ćerke nismo mogli da dođemo jer je dnevnu sobu već bio zahvatio požar - rekla je ona za medije.

Kako do male devojčice nije bilo moguće prići iz kuće, Nikol, Kris su sa svoja dva sina brzo izašlI napolje, da bi onda Kris podigao Elija na prozor sobe u kojoj je bila njegova sestra.

Hrabri dečak Eli je onda ušao u sobu i doneo devojčicu do prozora, gde su je prihvatili roditelji, da bi onda i on izašao napolje. Na taj način su se svi spasili, a čitava priča je završena hepiendom.

- Kada sam ušao, bio sam uplašen, ali nisam mogao da pustim da mi sestra umre - rekao je Eli, priznavši da u prvi mah nije smeo da prođe kroz prozor.

Foto: WVLT/nepoznato

Njegov otac Kris je rekao da je ponosan na svog sina.

- Eli je učinio nešto što ni mnogi odrasli ne bi smeli da urade. Ne mogu biti ponosniji na njega - rekao je Kris, inače bivši vatrogasac.

Još uvek se ispituje uzrok požara, ali preliminarni rezultati istrage pokazuju da se radilo o neispravnim električnim instalacijama. Nažalost, porodica Dejvidson je sve izgubila, tako da je organizovana grupa za pomoć na internetu. Ipak, svakako je najbitnije što su sve glave na broju.

Foto: WVLT/nepoznato

Autor: redportal.rs

#Požar

#sedmogodišnji dečak spasao sestru

#tenesi