Prevara i telo

Donosimo vam tekst Olge Kesler, ruske psihološkinje, koja dublje razmatra temu ženske preljube.

Često se smatra da muškarci praktično "ne praštaju" žensko neverstvo. Međutim, moje dugogodišnje iskustvo rada sa ženama koje su prevarile svoje muževe pokazuje drugačiju sliku. Mnogi muškarci su i te kako spremni da oproste prevaru i zadrže svoje supruge u braku. Ipak, ove žene se suočavaju sa velikim izazovima kada pokušavaju da se vrate dušom i telom u porodicu.

Jedan trenutak menja sve. Kada žena prevari muža i odluči da napusti porodicu, njen suprug počinje da se menja. Ona je iznenađena promenom u ponašanju svog muža. Nekada nervozan i ljut čovek postaje blag i nežan. Puzi pred njom, donosi cveće, otvara vrata, izvodi je na večere, želi seks svako veče. Ponaša se tako kako bi joj pokazao da ne sme da ode jer bi izgubila nešto vredno.

Tada žena počinje da razmišlja o ostanku uz muža. Razmišlja o deci, godinama provedenim u braku, zajedničkom domu. Možda bi trebalo ostati zbog njih...

Kada žena prekine vezu sa ljubavnikom i odluči da se vrati porodici, dešava se nešto drugo. Dan prolazi kao i obično, ali noći... Noći postaju agonija. Njeno telo ne reaguje na muža. Muž joj postaje odbojan, poljupci smetaju, njegov dodir izaziva ježenje. Pokušava popiti čašu-dve vina da se opusti, ali telo se opire. Telo se buni...

Ako o tome ispriča prijateljici, može dobiti savet da se izdrži, da će se sve s vremenom vratiti u normalu.

Ali samo psiholog može zaista razumeti tu ženu. Psiholog može reći da je ona normalna žena i da njeno telo traži sreću. Ona zaslužuje ljubav. Razlozi zbog kojih je otišla i dalje postoje, a telo ih pamti. Iako želi da sebe prevari, njeno telo to ne prihvata. Iz ove situacije postoje dva načina izlaska:

- Napustiti muža i živeti svoj život.

- Potražiti dužu terapiju kako bi se s vremenom prevazišla.

Autor: 24SEDAM

#muž

#prevara

#psiholog

#žena