Čuvena produkcijska kuća plejlistom obeležava uspešnu dekadu

Još 2001. godine počinje rad čuvenog Basivitija koji je iznedrio mnogo poznatih muzičara i još poznatijih pesama. U vreme nastajanja Basiviti je bio samo produkcijska kuća i studio u kome su snimane pesme. Ekipu su u to vreme činili Reksona i Ikac iz V.I.PBad Copy, Šorti i Marčelo. Dana 21. septembra 2001. godine Bassivity Music je postao zvanična izdavačka kuća.

Foto: Printscreen YouTube/Bassivity Digital

Deset godina nakon osnivanja Bassivity Music, izdavačka kuća je februara 2010. promenila ime u Bassivity Digital na čelu sa Reljom Milankovićem. Bavili su se promocijom i povezivanjem afirmisanih i demo izvođača iz regiona, prodajom i downloadom muzike. U tom periodu počinje i saradnja između Basivitija i Raste, koja zapravo obeležava početak novih uspeha koji su se kasnije samo nizali. Počeci saradnje ostvareni su 2011. godine, kada je Rasta objavio album Superstar. Pеsma Kavasaki Rastu je vinula u nebesa, kao i samu kuću.

Na njihovom Jutjub kanalu dostupna je plejlista koja obeležava deceniju uspešnog rada, a u top 100 pesama ušle su numere sa višemilionskim pregledima. Izvođači kao što su Rasta, THCF, Senida, Coby, Devito, Fox, Mili i Suril, jedni su od najpoznatijih muzičara koje je ta kuća iznedrila. Slobodno možemo reći da je Basiviti kultura zavladala domaćom muzičkom scenom i da je oblikovala aktuelni muzički talas.

U nastavku sledi nekolicina pesama koje su obeležile ovaj period:

1. RASTA - KAVASAKI 59.782.717 pregleda

Pesma koja je Rasti i Basivitiju donela ogroman uspeh. Od samog izlaska, pesma je bila jako slušana u klubovima i na radiju. Nakon ove pesme, Rasta je nizao samo hitove.

IZVOR: YT / Bassivity Digital

2. THCF i Coby - IDEŠ ZA KANADU 52.680.642 pregleda

Ideš za Kanadu je pesma koja je rađena specijalno za emisiju Dosije. Njeni izvođači su na jedan kreativan i jedinstven način dočarali ljudima svet podzemlja i kriminala.

IZVOR: YT / Bassivity Digital

3. Senida i Raf Camora - 100% 62.686.693 pregleda

Senidina velika saradnja sa najpoznatijim nemačkim reperom.

IZVOR: YT / Bassivity Digital

3. Mili - GRMI 65.420.724 pregleda

Pesma repera Milija koja je snimljena za potrebe filma Južni vetar.

IZVOR: YT / Bassivity Digital

4. Senida - Slađana 54.864.841 pregleda

Senidino debi pojavljivanje na srpskoj muzičkoj sceni. Od trenutka kada se Slađana pojavila, Senidina karijera počinje rapidno da napreduje, a za samo 2 godine postojanja na našoj sceni, Senida je postala najpopularniji ženski izvođač ove vrste muzike.

IZVOR: YT / Bassivity Digital

Autor: redportal.rs

#basiviti

#decenija

#digital

#kavasaki

#rasta