Album izdržao test vremena, rekao Struka

Rezidanja albuma Svi psi idu u raj i Muzika iz podruma hip-hop izvođača Ognjena KostićaStruke uskoro na vinilu u izdanju izdavačke kuće Mascom.

Struka se danas smatra klasikom regionalnog hip-hopa i jednim od pilara zlatne ere ovog muzičkog žanra na našim prostorima. U godini u kojoj se slavi pedeset godina hip-hopa Mascom će u svoju kolekciju ploča uvrstiti Strukin dupli album Svi psi idu u raj na prozirnim vinilimakao jedno od najvažnijih u domaćoj hip-hop/rep istoriji, kao i album Muzika iz podruma kojii zlazi na zelenom vinilu.

Nakon što je svojim debi albumom postavio nove standarde na domaćoj hip-hop sceni, Struka se našao pred najvećim izazovom pred kojim se jedan muzičar može naći - nadmašiti svoj album prvenac. Očekivanja publike su razumljivo bila visoka, a malo je reći da Struka nije razočarao. Podigao je nivo svoje MC veštine, kako lirički, tako i tehnički i 2007. godine isporučio nam Muziku iz podruma, jedan od najvoljenijih albuma srpskog hip-hopa. Album sadrži neke od instant klasika kao što su Platinasti status, 1001 plan i klupski benger Spusti je dole.

Foto: Pavle Kaplanec Impala Studio

Povodom izlaska albuma Muzika iz podruma Struka je izjavio:

Jako mi je drago što će ovaj album biti izdat i na gramofonskoj ploči i to 16 godina nakon što je objavljen. Izdržao je test vremena, a to je dokaz da su klasici imuni na algoritme i muzičke trendove. Uostalom to potvrđuju i statistike na muzičkim platformama. Iako ih nikada nisam smatrao parametromza kvalitet, brojke, barem one organske, su definitivno veran pokazatelj slušanosti. Očiglednoje da dobra muzika ne poznaje vremenske granice i komunicira sa svim generacijama.

Svi psi idu u raj je Strukin treći solo album. Ideja za ovaj album, originalno objavljen na CD-u 2010. godine, bila je da to bude njegovo poslednje i oproštajno izdanje. Međutim, vreme je pokazalo drugačije. Za razliku od prethodna dva albuma, ovaj odiše mračnom atmosferom i dubljim emocijama.

Foto: Pavle Kaplanec Impala Studio

Struka je povodom reizdanja albuma Svi psi idu u raj rekao:

Mislim da ovaj albumvremenom nije ni najmanje izgubio na svom značaju, imajući u vidu da se Beograd koji opisujene razlikuje previše od Beograda u kom danas živimo. Generacije su se smenile, ali mentalitetje ostao isti, zbog čega sve što je na tom albumu izrečeno i danas rezonira. Zato nisamiznenađen kada mi neko ko je rođen dvehiljaditih kaže da mu je to omiljeni album. Srećansam jer je ovo delo srpske hip-hop kulture napokon uklesano u vinil.

Strukina nova vinil izdanja Svi psi idu u raj i Muzika iz podruma možete poručiti u pretprodaji preko mascom.rs veb sajta po specijalnoj ceni i uz besplatnu dostavu.

Autor: redportal.rs