Biće ovo emotivan susret Lovernja sa članovima bivšeg kluba

Košarkaši Partizana večeras od 20.00 časova gostuju ekipi Asvela iz Liona u okviru 2. kola Evrolige.

Oba tima su doživela poraz na startu sezone i to na gostujućem terenu. Crno-beli poraženi su od Makabija, dok je Asvel pretrpeo poraz od Crvene zvezde u Štark Areni.

Pred večerašnji meč trener Partizana Željko Obradović izjavio je:

- Druga utakmica na strani u Evroligi, očekujemo rekaciju i da igramo agresivnije i odbrambeno i napadački. Mnogo je bilo negativnih i loših stvari, reagovali smo treningom, igramo protiv tima koji, iako su izgubili, neuporedivo su jači nego prošle godine. Sigurno i oni očekuju reakciju posle tog prvog poraza u Evroligi, tako da... Moramo da budemo apsolutno koncentrisani i da promenimo način kako smo igrali protiv Makabija - istakao je Obradović.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Bek crno-belih je pred ovaj duel izjavio:

- Posle teškog poraza od Makabija, bila je odlična reakcija protiv Krke. Ona će biti ozbiljan protivnik svakome u Novom Mestu, ali jednostavno ne možemo da poredimo sa evroligaškom ekipom koja je godinama igra na visokom nivou u francuskom prvenstvu i Evroligi. Dobar su tim, oporavio se Žofri Lovernj i pojačali su se dobrim igračima, ali mi smo povećali intenzitet treninga i stvarno izgledamo bolje. Nadam se da će sve zavisiti od nas i da ćemo imati potrebnu koncentraciju, kao i agresivnost u oba pravca. Prošle godine je u Vilerbanu bila dobra utakmica. Mi smo se i tada uigravali, kao i sada. Uz dobar pristup, mislim da ćemo imati velike šanse da pobedimo - naglasio je Avramović.

Podsetimo, večeras će sve oči biti uprte u Francuza Žofrija Lovernja koji je bio deo Partizanove porodice od 2012. do 2014. godine i koji je 1. stranac u istoriji kluba koji je proglašen za kapitena.

Direktan prenos obezbeđen je na kanalu Sport klub.

IZVOR: YT / BC Partizan TV

Autor: redportal.rs