Misija je potpuno uništenje Hamasa i oduzimanje svake sposobnosti pretnje izraelskim civilima

Izrael je nakon upada Hamas objavio da je u ratu i pozvao pod oružje preko 300 hiljada rezervista armije. Kako je portparol Izraelskih odbrambenih snaga major Doron Špilman objavio u sredu:

Nema porodice koja nema nekog mobilisanog. Takođe, na nesreću jer smo mala zemlja, ne postoji osoba koja nema prijatelja ili člana porodice koji se i dalje vodi kao nestao.

Major Špilman je takođe ukazao da je veličina izraelske mobilizacije, zemlje koja broji samo 9,2 miliona stanovnika, na razmeri daleko veće zemlje poput SAD i drugih.

Ponovio je izjavu načelnika generalštaba izraelske armije Herzi Halevija, koji je jasno rekao da se zemlja sprema na sve i na svaki mogući scenario, kao i da nastavlja da gomila snage duž svoje južne granice.

Na konferenciji za štampu u sredu drugi portparol izraelskih snaga pukovnik Džonatan Konrikus je jasno stavio do znanja da je misija armije da osigura da Hamas nakon ovog rata ne poseduje više nikakave vojne sposobnosti uz pomoć kojih bi bio sposoban da preti ili nastavlja sa ubistvima izraelskih civila.

Poslali smo našu pešadiju, oklopna vozila, artiljeriju kao i mnoge druge vojnike iz rezervi - ukupno 300.000 raspoređenih u više brigada. Oni se sada nalaze bizu oblasti Gaze.

Autor: redportal.rs