Ambasadorka Izraela u Sarajevu Galit Peleg reagovala je na istup Komšića, u kojem je indirektno opravdavao napad pripadnika Hamasa na Izrael

Predsedavajući Predsedništva BiH, hrvatski član Željko Komšić, koji je u to telo izabran glasovima Bošnjaka, tvrdi da je njegova izjava o napadu Hamasa na Izrael pogrešno protumačena i da to što je s tim u vezi rekla ambasadorka Izraela u BiH Galit Peleg, kako je naveo, može reći "samo, ili zlonamerna lažljiva budala ili izmanipulisana, takođe zlonamerna budala".

- Poštovana ambasadorko, ovo što ste Vi izgovorili, a tiče se moje izjave vezano za stav Borjane Krišto i sve što se dešava ovih dana u Izraelu i Gazi, mogu samo reći da tako nešto što ste Vi izgovorili ne da nije tačno (pogledajte i poslušajte moju izjavu), već tako nešto moze reći samo, ili zlonamerna lažljiva budala ili izmanipulisana, takođe zlonamerna budala - naveo je Komšić.

Kako su preneli mediji, ambasadorka Izraela u Sarajevu Galit Peleg reagovala je na istup Komšića, u kojem je indirektno opravdavao napad pripadnika Hamasa na Izrael, rekavši da to treba posmatrati "u kontekstu".

Komšić je to rekao u intervjuu za BHT ocenivši "neopreznom i sebičnom" izjavu predsedavajuće Saveta ministara BiH Borjane Krišto, koja je iskazala nedvosmislenu podršku Izraelu nakon napada Hamasa.

Ambasadorka Peleg kaže da Krišto nije birala stranu Izraela nego ljudskih bića, a Komšiću je postavila pitanje za što se on to zapravo zalaže i kakve vrednosti zastupa, kao i "s koje strane istorije će ostati zapamćen".

Komšić u odgovoru ambasadorki Peleg kaže da veruje da ona spada "u ovu drugu kategoriju", uputivši joj dodantu poruku:

- Taj perverznjak koji vas je nagovorio na ovu laž i glupost, jer očigledno niste ni pogledali ni poslušali moju izjavu, a kojem je novac važniji od činjenice da ga zarađuje sa sledbenicima one politike i ideologije koja je učestvovala u holokaustu nad vašim narodom je problem vaše države - navodi sarajevski portal Istraga.

Autor: redportal.rs