Srbin danas upisuje 394. nedelju na vrhu ATP listi 🎾

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ovog ponedeljka započeo je 394. nedelju na teniskom tronu.

Njegov 1. pratilac je Rodžer Federer koji je ostao na 310. nedelja i taj podatak jasno pokazuje koliko je srpski teniser nepokolebljiv.

Nole je nakon osvajanja US Opena i 24. Grend slem titule učestvovao samo na Dejvis kupu, a s obzirom da nije branio titulu na turniru u Astani, ostao je bez 500 bodova sa ukupno 11.545 bodova.

Na 2. mestu je Španac Karlos Alkaraz koji ima 8.715 bodova i šansu da smanji zaostatak ima ove nedelje na Mastersu u Šangaju.

Danil Medvedev je na 3. mestu, dok je Janik Siner 4. na listi od prošle srede kada je napredovao za 3 mesta posle osvajanja Pekinga.

Siner je preskočio Holgera Runea, Stefanosa Cicipasa i Andreja Rubljova, dok su u Top 10 još Tejlor Fric, Kasper Rud i Saša Zverev.

Kada su u pitanju srpski teniseri Laslo Đere je i dalje 2. reket Srbije i nalazi se na 36. mestu planete, 2. je Miomir Kecmanović na 45. mestu, dok je Dušan Lajović trenutno 55. na planeti.

Veliki skok od 15 pozicija napravio je Hamad Međedović koji je sada stigao do 105. mesta ATP liste, to mu je ujedno i najbolji plasman u karijeri.

Autor: redportal.rs