Američki predsednik Džo Bajden rekao je da Izrael ima pravo da brani sebe i svoj narod

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da je rekao izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu da su Sjedinjene Države spremne da ponude "sva odgovarajuća sredstva podrške" nakon što je palestinska islamistička grupa Hamas pokrenula napad na Izrael.

- Jasno sam stavio do znanja premijeru Netanjahuu da smo spremni da ponudimo sva odgovarajuća sredstva podrške vladi i narodu Izraela - rekao je Džo Bajden u izjavi nakon što je razgovarao sa Netanjahuom.

- Izrael ima pravo da brani sebe i svoj narod. Sjedinjene Države upozoravaju na bilo koju drugu stranu neprijateljsku Izraelu koja traži prednost u ovoj situaciji - dodao je on.

Predsednik Sjedinjenih Država, Džo Bajden, upozorio je bilo koju drugu zemlju, grupu ili organizaciju da ne pokušavaju da se mešaju u sukob u Izraelu i da će, ako to urade, naići na brz odgovor SAD.

Benjamin Netanjahu je takođe zahvalio Bajdenu na „bezrezervnoj podršci“ i istakao da je neophodna "produžena kampanja".

- Američki predsednik Džo Bajden pozvao je premijera Benjamina Netanijahua i naglasio da SAD stoje uz Izrael i u potpunosti podržavaju pravo Izraela na samoodbranu - objavio je izraelski premijer na Iksu (bivši Tviter).

- Premijer Netanjahu je zahvalio američkom predsedniku Bajdenu na bezrezervnoj podršci i jasno stavio do znanja da je neophodna snažna, produžena kampanja - u kojoj će Izrael pobediti - dodaje se.

Autor: redportal.rs