Dočekali ih novi vlasnici

Dvadeset zlatnih retrivera koji je trebalo da u Kini budu ubijeni i prodati na pijacama, spaseni su i prebačeni na Floridu, gde su ih čekali novi vlasnici, prenosi Dejli mejl.

Naime, psi su ovog vikenda stigli na međunarodni aerodrom u Majamiju, spaseni od ubijanja i prvi put su se upoznali sa svojim novim porodicama.

- Ovo je za mene najsrećniji dan u 2020. godini. Činjenica da smo toliko dugo čekali da ovi psi dođu, bilo je tako dugo putovanje, a imati ih ovde, znači sve. Zaista je naša godina - rekla je Kejti Braun, jedna od novih vlasnica psa.

Ovom prilikom spasilački centar u Kini, kontaktirao je organizaciju sa Floride za pomoć. Posle šest meseci planiranja i napora za prikupljanje sredstava kako bi se prikupilo potrebnih 60.000 dolara, psi su konačno dovedeni.

Dovođenje svakog psa košta najmanje 2.600 dolara. Ali zadatak prebacivanja pasa u SAD nije bio lak.

Bilo je veoma stresno. Imali smo preko 40 č. kašnjenja. Psi su trebali stići u petak u 16.30 i nažalost, njihov let je imao mehaničkih problema, pa su kasnili - rekla je koordinatorka za spasavanje Kristine Minerva za CBS Majami. Ali na kraju, ovi srećni kučići su stigli na svoje odredište.

IZVOR: TW / CBS Miami

Autor: redportal.rs

#Kinezi

#Psi

#mesra

#zlatni retriveri