Prste da poližeš 😁

U novom izdanju emisije Ne gledam ti ja to Bora Santana pripremao je šnicle u slatko-kiselom sosu, a ukoliko želite da saznate kako i vi da ih pripremite kod kuće, pratite uputstva koja sa vama delimo u nastavku teksta. 🧐👇

Foto: Printscreen YouTube / RED TV

Sastojci:

- Meso po izboru, šnicle

- Luk 🧅

- Pečurke 🍄

- Pavlaka za kuvanje

- Med 🍯

- Paradajz 🍅

- Tajni sastojak

- Začini

Foto: Printscreen YouTube / RED TV

Priprema:

Prvo je potrebno pripremiti meso. Potrebne su vam tanke šnicle, ali ukoliko želite meso možete iseći i na kockice. 🥩

Meso propržite na seckanom crnom luku, a potom luk izdvojte iz tiganja na jedan tanjir. 👇

Kada je meso već delimično prženo, dodajte pečurke isečene na listiće i sve zajedno dinstajte. Nakon što pečurke puste sok i omekane, dodajte pavlaku za kuvanje u tiganj i krčkajte sve zajedno još malo. 👨‍🍳

Sos ćete pripremiti tako što ćete prženi luk iznječiti i pomešati ga sa malo meda, ali i tajnim sastojkom koji Bora nije želeo da otkrije! 🤣 Tajni sastojak zasigurno je kiselog ukusa, stoga verujemo da bi ukus bio odličan kada bi se umesto Borinog tajnog sastojka dodao limun. 😁

Meso servirajte na tanjiru, a preko njega sipajte sos i uživajte u jelu! 💖

Detaljnije u videu ispod:

IZVOR: YT / RED TV

Autor: K.Đ.