Najava gradonačelnice izazvala negodovanja 📣

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić saopštila je kako će izgledati program za doček Nove godine u Sarajevu.

Ona je na društvenoj mreži X navela da će doček 2024. godine biti u znaku četrdesete godišnjice Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu, ali i istog jubileja prvog prikazivanja Top liste nadrealista. Zbog ove četiri decenije, nastupaće četiri benda:

Zabranjeno pušenje, Crvena jabuka, Bombaj štampa i Letu štuke!

IZVOR: X / @BenjaminaKaric

Međutim, najava gradonačelnice izazvala je veliko negodovanje. Novinar Danijel Hadžović je u svom tekstu na portalu avaz.ba naveo da program izgleda kao doček 1985. godine i da je veliko pitanje može li privući publiku:

Kada se pogledaju bendovi koji trebaju nastupati, to bi možda bi spektakularan doček Nove, 1985. godine. No, nije posve sigurno koliko ovaj izbor može ikoga privući na dočeku Nove, 2024. godine.

Hadžović podseća da Crvena jabuka posle raspada 1992. godine skoro nema novih pesama, da Zabranjeno pušenje posle raspada i poslednjih 20 godina nema hit, dok Bombaj štampa nema stalnih nastupa, a Letu štuke, iako su najveće uspehe stekli kasnije, ipak imaju užu publiku.

Slične komentare uputili su i mnogi mladi na društvenim mrežama, što pokazuje da Sarajevo, uprkos očekivanjima gradonačelnice, ove godine najverovatnije neće biti najprivlačnije mesto u regionu za doček Nove godine.

Autor: redportal.rs