Sami Kramer podsetio narod na vakcinaciju

Jutro uoči Božića pilot se popeo na nebo da oda počast vakcini koju će nemačko stanovništvo uskoro primiti. Tokom leta iznad juga Nemačke, pilot Sami Kramer nacrtao je putanju u obliku šprica i to sa sve kapljicama.

Pilot Sami Kramer rekao je da je želeo da uradi nešto kreativno dok je skupljao letačke sate u svom avionu dvosedu Diamond DA20 Katana.

- Trenutno moram da sakupim dosta letačkih sati, pa sam umesto prostog letenja želeo da napravim neku vrstu podsetnika za ljude da treba da se vakcinišu - rekao je Kramer medijima.

IZVOR: TW / @flightrader24

Flajtrejdar24, sajt posvećen praćenju letelica, podelio je fotografiju sa Kramerovim kursom i neuobičajeno oblikovanom putanjom.

Poletevši sa aerodroma Bodensee Friedrichshafen 24. decembra u 10.04 časova po lokalnom vremenu, pilot je krenuo da crta složen prikaz šprica, zajedno sa kapljicama koje cure iz igle. Uzorak puta leta zahtevao je prilično oštra skretanja, ali je okretan avion Diamond DA20 Katana dobro odgovarao zadatku.

Pilot je dostigao visinu od 5.475 stopa i maksimalnu brzinu od 121 čvor upravo u trenutku dok je završavao jednu stranu cevi šprica.

Završivši deo nebeske umetnosti nevidljivog golim okom, pilot je sleteo na aerodrom 1 sat i 44 minuta nakon poletanja.

Autor: redportal.rs

#Nebo

#Nemačka

#Vakcina

#crtež

#let

#pilot

#vakcinacija