Jednom prilikom su mu, kako je tvrdio, doveli opsednutu osmomesečnu bebu 👶🏻

Nakon duže bolesti umro je jedan od najpoznatijih hrvatskih egzorcista, fra Smiljan Kožul. Imao je 81 godinu, prenose Nezavisne.

Poznat je i po tome što je 2015. godine u Crkvi Sv. Križa u zagrebačkom Sigetu venčao bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka s dugogodišnjom devojkom Anom Šarić.

Fra Kožul bio je najpoznatiji hrvatski egzorcist. On se godinama svakodnevno bavio isterivanjem đavola - svaki dan su mu dolazili Hrvati koji su ga molili da skine urok s njih, navodi Index.hr.

Bio je pomoćnik don Gabriela Amortha, vodećeg egzorcista u Rimu te je osam godina obavljao službu egzorcista u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

- Hiljade je Hrvata zarobljeno crnom magijom 😳 - rekao je 2011. godine Kožul.

U jednom drugom intervjuu kazao je kako se od stotina ljudi koji mu se javljaju samo "10 posto ih stvarno opsednuto đavlom, dok su drugi duševni bolesnici". 😉

Kožul je tvrdio da je sam obavio više stotina egzorcizama, a jednom prilikom, kako je tvrdio, doveli su mu opsednutu osmomesečnu bebu jer nije spavala više od 20 minuta u komadu. Nakon njegovog obreda, tvrdio je Kožul, beba mu je zaspala u naručju.

Autor: Nezavisne