Pozorište na Terazijama slavi jubilej

Pozorište na Terazijama je, na sebi svojstven način, obeležilo juče 3 decenije od kada je predstava premijerno izvedena. Predstavu Neki to vole vruće, po originalnoj režiji, obnovili su glavni glumci iz podele Soje Jovanović, Rade Marjanović i Svetislav Bule Goncić i nastavili su da u njoj da igraju do danas.

- Za ovu, najduže igranu predstavu na repertoaru Pozorišta na Terazijama, glavni krivac je, razume se, njen reditelj, Soja Jovanović, koja je imala smelosti i velemajstorskog umeća da se nakon istoimenog filmskog hita i Brodveja, uspešno upusti u realizaciju Neki to vole vruće i na domaćoj sceni. U priči o dvojici muzičara koji se, zarad posla, preoblače u žene, o plavuši iz bajke što sanja milionera i o stvarnom milioneru koji se zaljubljuje u muškarca, ispričana je, zapravo, priča o trijumfu ljubavi i lepote. Najbolja potpora tom holivudskom sižeu jesu glamurozna scenografija i kostim, odlični muzički aranžmani i koreografija, te istančan osećaj za komiku protagonista komada -napisano je na sajtu Pozorišta.

View this post on Instagram

A post shared by Pozoriste na Terazijama (@pozoristeterazije)

IZVOR: IG / pozoristeterazije

- Proteklih 30 godina mi je prošlo kao tren. Raduje me saznanje da je mnogo generacija izraslo uz našu predstavu Neki to vole vruće. To je bila naša dužnost, da održimo uspomenu na veliku Soju Jovanović. Uzgred, sada mnogo bolje razumem žene. Biti u njihovoj koži i na visokim štiklama, makar onih 3 sata u predstavi, tokom 3 decenije je veliko iskustvo - kaže Rade Marjanović.

Svetislav Bule Goncić tvrdi da je najlepši poklon koji glumac može da ima, uloga sa kojom živi i koja ga ispunjava već 30 godina.

Autor: redportal.rs

#3 decenije

#Soja Jovanović

#jubilej

#neki to vole vruće

#pozorište na terazijama