Za dobar početak dana! Sve prednosti jutarnjeg seksa!

Ne može se poreći da je jedan od najboljih načina da se probudite miris vruće kafe. Ali znate šta je takođe odličan način da započnete svoj dan? Jutarnji seks.

Jutarnji seks vam olakšava radni dan. Može povećati nivo energije i ublažiti stres. Orgazam vam definitivno poboljšava raspoloženje, a najbolje od svega, vezujete se za svog partnera.

Nema razloga zašto ne biste ubacili jutarnji seks u svoj dnevni raspored. Čitajte dalje da biste saznali zašto.

Istraživanja pokazuju da su osobe koje dan započinju seksom zdravije i srećnije od onih kojima jutarnji ritual uključuje šolju kafe ili čaja bez gimnastike u krevetu. Osobe koje upražnjavaju seks imaju snažniji imunitet, a mogu se pohvaliti i kvalitetnijom kožom, kosom i noktima.

Foto: pexels.com

Jutro je savršeno vreme za seks jer je, iskreno govoreći, vaše telo spremno za to. To je zato što su ,,nivoi estrogena i testosterona u ovom periodu na vrhuncu.

Sigurno je da jutarnji seks možda nije ekvivalent trčanju na traci jedan sat, ali to je ipak trening. Seks sagoreva oko pet kalorija u minuti, prema istraživanjima sa Harvard Medical School. To je isto kao da idemo u šetnju. Da li ipak ne biste radije sagoreli najmanje 75 kalorija jutarnjom akcijom? 🤔

Želite da se rešite stresa? Jedno istraživanje iz 2010. godine pokazalo je da jutarnje aktivnosti mogu smanjiti nivo hormona stresa. To znači da vrhunac pre nego što krenete na posao može dovesti do odličnog raspoloženja za ostatak dana.

Foto: Unsplash.com/We-Vibe WOW Tech

Jutarnji seks može vas i vašeg partnera zbližiti. Seks proizvodi izvor oksitocina, poznat i kao "hormon maženja“. Oksitocin je hemijska supstanca u mozgu koja kontroliše ljubav i vezu. Kada se aktivira tokom seksa, osećaćete se povezano sa partnerom.

Foto: Unsplash.com

Neki stručnjaci smatraju da je seks ključ mlađeg izgleda jer oslobađa oksitocin, beta endorfine i druge antiinflamatorne molekule. BBC News izvestio je da starija istraživanja sugerišu da seks najmanje tri puta nedeljno može učiniti da izgledate nekoliko godina mlađe od ljudi koji imaju manje seksa. Orgazmi čak mogu doneti korist vašoj koži na više načina!

Autor: redportal.rs

#jutarnji seks

#orgazam

#prednosti

#za dobro jutro