Jedva sastavlja kraj sa krajem 🤔

Finansijsku pomoć od države dobili su izvođači koji uživaju status samostalnih umetnika, a na molbu Samostalnog sindikata estradnih umetnika Srbije (SEMUS), koji je od Ministarstva finansija zatražio novčanu pomoć za svoje članove, potvrdio je predsednik tog sindikata Dragiša Golubović.

- Mi smo u martu podneli zahtev za pomoć samostalnim umetnicima. U ovom trenutku, pomoć je odobrena za samostalne umetnike, a nadamo se da će sredstva biti dodeljena i izvođačima. Sredstva su odobrena za 2.000 umetnika od kojih je 80 pevača, među njima su i dramski umetnici i drugi. Međutim, izgleda da se samo oko pevača digla fama - izjavio je Golubović

Oni koji nisu na spisku za primanje jednokratne pomoći od države su Brena, Ceca i Snežana Đurišić. One imaju svoje firme ili se vode kao zaposlene u drugim firmama. Ovde se samo radi o ljudima koji su samostalni umetnici. Do znanja su stavili da ovu pomoć niko nije tražio, već je sindikat sam to odlučio.

Foto: redportal.rs/redportal.rs

Na spisku onih kojih su od države dobili 90.000 dinara su, između ostalih, Goca Božinovska, Ivan Gavrilović, Mina Kostić, Zorana Pavić, Vanesa Šokčić, Marko Bulat, Mira Škorić, Jovana Tipšin, Beki Bekić, Jelena Broćić. Pomoć su dobili muzičari i pevači koji su u statusu samostalnog umetnika, a da nisu u penziji, već su aktivni i kojima još uvek teče radni staž. Među imenima su i Slaviša Vujić, Radmila Misić, Ljuba Lukić, Aca Nezirović, Milica Krsmanović, Vesna Dimić.

Mina Kostić je izjavila da joj pomoć znači, ali da joj i nije pomogla da stane na noge.

- Nije dovoljno sigurno, najviše bih volela da radim. S tim novcem sam pokrila račune i to je to. Samo infostan plaćam 7.000, bilo bi dobro da dok je pandemija barem ne plaćamo te račune, pa posle kad počnemo da radimo da sve isplatimo. Teško je, mi ne uzimamo nikakav novac, evo skoro već godinu dana. Ja se nekako snalazim, pomažu mi brat i sestre, uzmem nešto sitno od Jutjuba i eto, to što sam uštedela, kaže Mina i dodaje:

- Valjalo bi da dobijamo tu pomoć češće, barem da se pokriju računi. Moramo svi sada da se pružimo koliko nam je jorgan dug. Jesu pevači navikli da imaju para, ali moramo i da se naviknemo na ovakvu situaciju, ali se nadam da neće još dugo trajati.

Autor: redportal.rs

#Brena

#ceca

#gocabozinovska

#minakostic