Nemački trener otpušten nakon nezadovoljstva katarskih vlasnika

Nakon 2 godine na klupi PSŽ-a, Tomas Tuhel je otpušten, i to 6 meseci pre isteka ugovora. Tomas Tuhel je za 2 godine osvojio 2 titule šampiona Francuske, dok je u Ligi šampiona došao do finala gde je i izgubio od minhenskog Bajerna.

Za vreme svog mandata u Parizu, Tomas Tuhel nije bio u sjajnim odnosima sa Kilijanom Mbapeom koji je glavna zvezda tima. Uz takve odnose i jako loše rezultate u ovoj sezoni, bilo je očekivano da Tuhel dobije otkaz.

Pored toga što su otpustili Tuhela, može se reći da je PSŽ u ozbiljnom problemu. U ovom trenutku su bez trenera, za 2 meseca slede dueli sa Barselonom protiv koje su uvek izvlačili deblji kraj, a na kraju je i sama pozicija u ligi. Još od Monakove titule PSŽ nije bio ovako loš. Gubili su od skoro svih konkurenata, a bilo im je potrebno vreme da se dozovu pameti i u Ligi šampiona.

Kao glavni kandidat da nasledi Tomasa Tuhela navodi se Maurisio Poketino. Argentinac je više od godinu dana bez angažmana, a u ovom trenutku važi za favorita. Poketino je poznat kao trener koji ima sjajan odnos sa saigračima, što znači da bi mogao i Mbapea da nagovori da ostane što duže u Parizu, pored interesovanja Real Madrida i Liverpula.

Na kraju, Tomas Tuhel bi posle avanture u Parizu mogao da bude najveći favorit za klupu Arsenala. Arteti se ozbiljno uzdrmala klupa i veliko je pitanje koliko će da izdrži na poziciji trenera.

Autor: redportal.rs

#Francuska

#PSG

#Srbija

#Tuhel