Pripreme za Melburn su u toku

Kako je teniska sezona zvanično završena, teniseri su na zasluženom odmoru, ali ujedno i sa mislima u glavi za predstojeće mečeve koji ih očekuju u 2021. godini.

Prvi veliki turnir, koji je na redu u narednoj godini, je dobro poznati Grend slem turnir Australijan open, koji je pod "vlašću" Đokovića u poslednjih 8 godina, neverovali ili DA. 😅

Ono što će iznenaditi sve ljubitelje tenisa jeste saznanje da se okršaj Đokovića i Federera može očekivati mnogo pre polufinala ili finala, kada smo inače navikli da ih gledamo.

Federer se, nakon dugog odsustva zbog povrede, vraća na teniski teren i u Australiji će biti 5. nosilac turnira, što znači da postoji mogućnost da se sastanu već u četvrtfinalu.

Đoković i Federer su do sada odigrali 50 mečeva, Nole vodi 27:23. Poslednji put su se pre polufinala ili finala sastali davne 2007. godine, kada je Srbin tek počeo da preti Švajcarcu.

Podsetimo se da je Novaku potrebno još samo 10 nedelja da obori još 1 rekord i prestigne Federera po broju nedelja na vrhu tabele. Đoković je do sada "sakupio" 300 nedelja, dok Federer drži rekord od 310 nedelja. Više o tome pročitajte ispod:

Novak Đoković će biti prvi nosilac na Otvorenom prvenstvu Australije, 2. je Rafael Nadal, 3. nosilac je Dominik Tim, a 4. Danil Medvedev.

Australijan open je na programu od 8. februara do 21. februara 2021. godine. 🎾😎

Autor: redportal.rs

#australijan open

#federer

#novak djokovic

#tenis

#turnir