Na Kelebiji otkriven kombi sa 2.500 paklica cigareta

Nepogrešivi njuh carinskog psa Nerona i mobilni skener omogućili su carinicima da 23. decembra 2020. godine na prelazu Kelebija, u saradnji sa policijom, otkriju preko 2.500 paklica cigareta sakrivenih u krovu jednog kombija.

Prekršaj je otkriven kada je oko 19.00 č. za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao kombi mercedes beogradskih registarskih oznaka sa prikolicom za transport automobila. 

Na pitanje da li ima nešto što bi trebalo prijaviti carinskoj kontroli, vozač (30) iz Obrenovca odgovorio je odrično, rekavši da ide u Austriju po automobil koji tamo namerava da kupi.   

Foto: Uprava Carine

Ipak je izdvojen za detaljan pregled, kada je najpre carinski službeni pas Neron, koji je učestvovao u svemu, odreagovao na pojedine delove vozila. Usledila je kontrola mobilnim skenerom, nakon koje više nije bilo nikakve dileme da je Neron u pravu, jer je analiza slike potvrdila da je krov kombija "tapaciran" nekim sadržajem. 

Foto: Uprava Carine

Demontažom plafonskog tapacirunga otkrivene su gusto naslagane paklice cigareta česterfild duž celog krova kombija. Nakon što su sve povađene, utvrđeno je da su obeležene severnomakedonskim akciznim markicama i da je reč o ukupno 50.200 cigareta.   

Foto: Uprava Carine

Vozača su zajedno sa kombijem i krijumčarenim cigaretama preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost.

Autor: Pink.rs

#carina

#cigarete

#granica

#pas

#šverc