Tim Kuk odbio da prisustvuje sastanku

Osnivač Tesle Elon Musk u utorak je rekao da je pre nekoliko godina prišao izvršnom direktoru Apple da predloži proizvođaču iPhone da preuzme njegovu tada bankrotiranu kompaniju za električne automobile.

Međurim, gospodin Tim Kuk odbio je da prisustvuje sastanku.

Gospodin Musk rekao je da je kompanija Tesla tada vredela 1/10 sadašnje vrednosti. Apple je mogao da otkupi pionira električnih vozila za oko 60 milijardi dolara.

IZVOR: TW / BrettWinton

Najnoviji izveštaj, koji je u ponedeljak preneo Rojters, poziva se na neimenovane izvore koji raspravljaju o planovima da do 2024. godine Apple izgradi vozilo za potrošače koristeći baterijsku tehnologiju razvijenu u kompaniji. To je pomoglo da se akcije grupe povećaju za 2,9 odsto u utorak.

Dobitak je Apple akcijama dodao 59 milijardi dolara tržišne vrednosti, što je brojka veća od tržišne vrednosti BMW. Tesline akcije u utorak su pale za 1,5 odsto.

Analitičari su sugerisali da bi Tesla mogao biti među najvećim gubitnicima ako bi Apple iskoristio svoja značajna sredstva, privlačnost brenda i operativnu logistiku za ulazak na tržište električnih vozila.

Autor: redportal.rs

#Epl

#Ilon Mask

#Tesla

#Tim Kuk

#prodaja