Drevna religija sa mračnim ritualima

Ovi ljudi jedu ljudsko meso. To je sve što neki trebaju znati o indijskoj sekti Aghor, čije bi pripadnike neko označio kao poremećene. Jedenje ljudskog mesa kao da im nije dovoljno pa mažu ljudski pepeo po celom telu.

Agori su mistična hindu sekta, a njeni pripadnici žive asketskim životom, odnosno, odriču se čulnih zadovoljstava kako bi postigli duhovni mir. Kako bi se oslobodili svake požude, strasti i srama, pripadnici ove sekte nose veoma malo odeće.

Foto: reckontalk.com

Naime, Agori su i kanibali, a uglavnom konzumiraju meso preminulih, pomoću čijih tela uspostavljaju vezu sa božanskim. Iako obožavaju hinduističko božanstvo Šivu, prakse koje primenjuje ova sekta smatraju se kontradiktornim hinduizmu.

Iako srodni kapaličkim podvižnicima srednjovekovnog Kašmira, kao i Kalamuhama, s kojima možda postoji istorijska veza, Agori vode poreklo od Babe Kinarama, isposnika za koju se navodi da je živeo 150 godina i koji je umro tokom druge polovine 18. veka. Prema nekima je Avadhuta Gita bio osnivački adi guru tradicije Aghor.

Foto: reckontalk.com

Agori žive među indijskim mestima kremiranja gde kažu da obitavaju boginja Šiva i boginja Kali Ma i hrane se onim što drugi bacaju. Tela se često kremiraju, a zatim rasuju u svetu reku Gang, ali neka tela se odlažu bez kremiranja.

Kaže se da Agori sakupljaju te ostatke i koriste ih za svoje duhovno prosvetljenje, noseći leševe, trošeći ih ili gradeći prepravke od njih. Pored gozbe ljudskim mesom, Agori takođe piju iz ljudskih lobanja i žvaću glave živim životinjama.

Agori veruju da uranjanjem u prakse koje društvo smatra tabuom ili uznemirujućim, postižu prosvetljenje. Tokom godina, ove prakse uključuju meditaciju na vrh tela, izvođenje seksualnih radnji na grobljima.

Monasi koriste kombinaciju marihuane, alkohola i meditacije kako bi im pomogla da dođu do "odvojenog stanja povišene svesti" kako bi se približili boginji Šivi.

IZVOR: YT / CNN

Autor: redportal.rs

#Agori

#Guru

#Indija

#Kanibali

#Kanibalizam

#Kult

#Sveštenici

#mrtvi