Unosite je svaki dan 🤐

Ako nam je nešto doneo koronavirus, to je potreba za većim unosom vitamina i minerala. Konačno smo počeli da obraćamo pažnju na izbor namirnica sa određenim nutritivnim vrednostima, sve u cilju boljeg imuniteta. 💪

Međutim, da bi vaš imunitet bio potpuno jak i otporan na sve viruse i prehlade, trebalo bi da izbacite ovu namirnicu iz redovne ishrane.

- Beli hleb je glavni krivac za slabljenje imunološkog sistema - smatra dr Džoš Aku, osnivač Ancient Nutrition i DrAke.com.

Iako svi imaju naviku da jedu beli hleb, jer je ukusan i drži ih sitim, treba imati u vidu da može doneti mnoge zdravstvene probleme.

- Beli hleb, kolači, torte, kiflice i sva slatka peciva napravljena od belog brašna ne samo da su izvor praznih kalorija, već imaju veoma nisku hranljivi vrednost. Ovakva hrana doprinosi povećanju telesne težine i pojačava rizike povezane sa gojaznošću, kao i inuslinskom rezistencijom - kaže Aku.

Doktor naglašava da beli hleb povećava rizik od pojave upalnih procesa u telu, prehlada i gripa, tako što smanjuje sposobnost tela da se zaštiti ili izleči.

Imunitet osobe koja je gojazna ili ima neki drugi vid hroničnih tegoba, ne radi punim kapacitetom i nije u stanju da zaštiti i sačuva organizam od virusa.

Autor: redportal.rs

#Hleb

#hrana

#imunitet

#koronavirus

#nutricionista