Pitanje koje je zaintrigiralo mnoge, ali malo ko je uspeo da da jasan odgovor 🧐

Prema relativno nedavnom istraživanju koje je sprovela Univia i u kojem je učestvovalo 1.012 ljudi, koji su upitani o njihovoj učestalosti samozadovoljavanja i poslu koji ona zahteva, pokazalo se da je veća verovatnoća da će oni koji često masturbiraju postati pravi atletičari i stručnjaci.

Foto: Pixabay.com

Sledeće razumno pitanje za mnoge korisnike koji su pročitali ovo istraživanje bilo je da li masturbacija zaista može sagoreti kalorije, baš kao što to čini i sa seksom. Za one koji ne znaju, recimo da prema drugoj studiji objavljenoj u naučnom časopisu PLOS One, tokom seksa muškarci mogu da sagore oko 101 kaloriju, dok same žene spale na oko 70.

Naravno. broj varira u zavisnosti od trajanja, ali i intenziteta seksualnog čina. Vratimo se na pitanje masturbacije. Prema časopisu Times of India koji se bavio određenim pitanjem, da li sagorevamo kalorije, ali i koliko tokom masturbacije, vesti koje su stigle nisu toliko pozitivne za svakoga ko želi da smrša kroz ovu aktivnost.

Foto: pexels.com

Ako za 25 minuta seksa možemo sagoreti do 100 kalorija, što je i logično, one koje bi naše telo moglo sagoreti samo uz masturbaciju bile bi minimalne. Po nekima bi to moglo biti od 1 do najviše 3.

Međutim, da bi naše telo sagorelo kalorije, puls mora porasti, nešto što se dešava kada radimo neke intenzivne vežbe. Dakle, ako neko samo legne i samo se posveti sebi, veća je verovatnoća da će sagoreti nula kalorija. Možda treba malo više intenziteta, ako želite da iole sagorite nešto malo kalorija.

Foto: Pixabay.com/free use

Međutim, čak i ako vam ne pomaže da sagorite kalorije, masturbacija ima nekoliko korisnih svojstava za naše telo uopšte. Potrebna je, naravno, neka mera, kao i u svim stvarima.

pročitajte još

11 mitova o seksu 😈

Autor: redportal.rs

#Masturbacija

#Muško-ženski odnosi

#kalorije

#seks

#sex