Karlos Alkaraz čeka Noleta u polufinalu

Kako prenosi portal Mondo, najbolji teniser svih vremena saznao je svoj put do trofeja na Rolan Garosu. Novak Đoković neće imati nimalo lak zadatak da se domogne rekordnog 23. grend slem trofeja, pošto će turnir u Parizu započeti kao treći nosilac.

Razlog za to je nešto lošiji prolećni deo sezone za Novaka Đokovića. Najbolji srpski sportista propustio je nekoliko velikih turnira, a kada je igrao u Banjaluci i Rimu nije uspeo da stigne do titule. Baš u glavnom gradu Italije prestigli su ga Karlos Alkaraz i Danil Medvedev, koji bi mogli da mu budu najteži rivali u Parizu. Protiv Španca će igrati u eventualnom polufinalu, a protiv Rusa za trofej u Parizu.

Zanimljivo, Novak Đoković  će u prvom kolu igrati protiv Amerikanca Aleksandra Kovačevića koji ima srpsko poreklo i već se poznaju sa prethodnih turnira. U narednoj rundi Đoković bi mogao da odmeri sange sa Martonom Fučovičem, a zatim da nailazi na sve teže izazove kako turnir bude odmicao. Od nosilaca, u Novakovoj četvrtini žreba nalazi se i Andrej Rubljov koji je uspevao da ga savlada na šljaci, a on je srpskom teniseru potencijalni protivnik u četvrtfinalu. Pre toga bi Đoković mogao da "naiđe" na Huberta Hurkača, Roberta Bautistu Aguta, Alehandra Davidoviča Fokinu.

Svoje rivale u Parizu dobili su i preostali srpski teniseri, a ostaje nam da vidimo da li će im se u glavnom žrebu priključiti Hamad Međedović koji igra poslednje kolo kvalifikacija. Laslo Đere će u prvom kolu imati izuzetno težak zadatak protiv sedmog nosioca Andreja Rubljova, Miomir Kecmanović će kao 31. nosilac dobiti protivnika iz kvalifikacija, Dušan Lajović će odmeriti snage protiv Žanga Žižena, dok Filipa Krajinovića čeka 12. nosilac Frensis Tijafo.

Autor: Mondo.rs